Profile photo of Guido

door

Bewonerscommissie heeft nog veel vragen over WKO

6 december 2014 in Nieuws

De piketdienst van Mitros is sinds gisteravond bezig om alle bewoners te informeren over de problemen met de verwarming. Ook controleert Mitros de aanvoertemperatuur van het water voor de vloerverwarming, bij mensen thuis en bij de installatie. Het lijkt er op dat de installatie weer op gang komt, maar vooral in hoger gelegen woningen is de temperatuur nog (te) laag.

Op dit moment worden er geen werkzaamheden meer uitgevoerd aan de installatie. Wel kunnen bewoners die het koud hebben dit melden bij Rachid Badaoui, die dit weekend piketdienst heeft. Hij is bereikbaar op 06-23 82 54 34. Als het echt te koud is in de woning, zijn er via Rachid  elektrische kachels beschikbaar. Mitros heeft beloofd bewoners te blijven informeren met brieven en posters in de hal.

‘Thermostaat op middelste stand’

Om ervoor te zorgen dat de installatie alle woningen weer van warmte kan voorzien, vraagt Mitros om alle thermostaten in de woningen op de middelste stand te zetten. Het zou dan ongeveer 20 graden C in de woning moeten worden.

De bewonerscommissie heeft zojuist zelf in het ketelhuis kunnen kijken om te zien hoe de situatie daar is. Alle installaties zijn op dit moment in gebruik en lijken te werken. Wel moet de temperatuur van het geleverde water voor verwarming nog verder stijgen.

WKO-hooftgraafland

Hier zijn de temperaturen te zien van de installatie die de Hooft Graaflandstraat verwarmt. Het water dat de installatie verlaat is ruim 37 graden C. Het water dat terugkomt is iets meer dan 30 graden C. Dat zou minimaal 35 graden C moeten zijn.

WKO-Wijnesteinlaan

Hier zijn de temperaturen te zien van de installatie die de Wijnesteinlaan verwarmt. Het water dat de installatie verlaat is bijna 36 graden C. Het water dat terugkomt is iets meer dan 29 graden C. Dat zou minimaal 35 graden C moeten zijn.

warmtemeter-woning

Op deze meter die je in je berging in je woning vindt (op het rode blok waar blauwe leidingen uit komen), is de temperatuur van het water te zien dat de woning binnenkomt. Dat zou, afhankelijk van de buitentemperatuur, tussen de 40 en 55 graden moeten zijn. Met name in hoger gelegen woningen laat deze meter op dit moment nog een lagere temperatuur zien. Soms zelfs lager dan 25 graden C.

De komende weken zal de bewonerscommissie veel vragen beantwoord willen hebben over de storing van afgelopen week.

 • Wanneer is de storing exact begonnen?
 • Waarom zijn de meldingen van bewoners niet opgepakt? Hoe gaat Mitros dit verbeteren?
 • Wat is de oorzaak van storing?
 • Waarom is de temperatuur van het verwarmingswater op zaterdagmiddag nog steeds niet op peil?
 • Wanneer is de temperatuur van het verwarmingswater weer op peil?
 • Welke werkzaamheden zijn verricht om de storing te verhelpen?
 • Hoe wordt voorkomen dat de installatie opnieuw in storing raakt als de buitentemperatuur weer daalt tot het vriespunt?
 • Hoe kan het dat verbruikmeters door bleven lopen terwijl er geen warmte werd geleverd?
 • Wat is de totale duur geweest van de storing?
 • Wanneer ontvangen bewoners de wettelijke schadevergoeding?

De bewonerscommissie houdt bewoners via deze website zoveel mogelijk op de hoogte en hoopt deze en andere vragen snel te kunnen beantwoorden.

11 reacties op Bewonerscommissie heeft nog veel vragen over WKO

 1. De afgelopen paar dagen heeft de verwarming het (beter) gedaan. Vandaag is het weer koud in huis.
  Op de meter in de berging (WTH, rode blok) staat een temperatuur van 20 graden en 3 bar.

  Onze woning is op de begane grond.

  Hoe is het bij jullie?

  • Hier op de 4e verdieping van de Wijnesteinlaan wordt het ook niet warm (13/12, 19.30)

  • Bij mij op 3de verdieping staat die op 27 graden en 2.25 bar:(

   • Hoi Usef, hoe is het nu bij jou? Het is buiten ook niet meer zo koud natuurlijk, maar heb je het idee dat de verwarming het alweer beter doet?

   • Hoi Guido, bij mij is het afgelopen 3 dagen wat warmer geworden, meter staat op 33 graden en 2.25 bar.

 2. bij ons is het weer top op de bovenste verdieping

 3. nee bij mij is de vloer wel iets warmer geworden maar nog lang niet op het niveau hoe een verwarming hoort te werken. lijken wel asielzoekerscomplexen. dat kacheltje werkt alleen als je m 2 cm voor je gezicht houd.

 4. Nou sorry hoor, maar het is weer ijskoud in mijn woning. En dan krijg je een lullig kacheltje, waa je energierekening lekker mee omhoog gaat. Vind het echt niet meer normaal. Is er iemand bij wie het uberhaupt wel werkt?

 5. Bij mij staat die meter op 22 graden en nog geen 2 bar dit betreft een appartement op de bovenste woonlaag de temperatuur in de woning is 18 graden de thermostaat staat op 20 en brand constant rood, ook heb ik zilvervisjes die houden van vochtige ruimtes! Ik bel een onafhankelijk iemand deze week op die verstand van zaken heeft want zo schiet het niet op met al die lulkoek verhalen.

 6. Bij ons is de aanvoertemperatuur nog steeds 17 graden. Temperatuur in de woning hebben we niet gemeten maar het voelt heel koud. De vloer is te koud om er met je sokken op te lopen en vanochtend wakker met een ijskoud gezicht… Betwijfel of de installatie echt weer op gang komt, wij merken geen enkele verbetering.

 7. Bij ons gaat de temperatuur weer naar beneden.
  Zaterdagmiddag toen iemand van mitros langskwam stond de invoer nog op 33 graden. Zondagnacht was het nog maar 28 en vanmorgen (8-12) weer een graad minder en dus nu 27.
  Ik heb het gemeld bij mitros warmte.

  Ik raad aan de invoertemperatuur van het water in de gaten te houden en afwijkingen te melden! Temperatuur hoort dus tussen de 40 en 55 graden te zijn.