Profile photo of Guido

door

Raadselachtige moord op parkeerterrein achter De Gravin

20 december 2014 in Nieuws

Het is nog een groot raadsel wat de achtergond is van de moord op een 44-jarige man uit Zeist. Hij werd gisteravond in een blauwe peugeot op het parkeerterrein achter De Gravin ter hoogte van Designtegels van dichtbij doodgeschoten. De politie was tot na middernacht bezig met sporenonderzoek. 

Verschillende media hebben over de aanslag bericht. Onder andere:

Afrekening

RTL Nieuws legt een link met de afrekeningen in de onderwereld en schrijft dat alles er op wijst dat er sprake is van een liquidatie. Op RTV Utrecht valt te lezen dat de politie nog steeds op zoek is naar de mogelijke vluchtauto (een grijze volkswagen golf, type 6), maar dat het ook goed mogelijk is dat deze auto niets met de zaak te maken heeft.

De politie heeft gisteravond meerdere buurtbewoners ondervraagd. Bewoners die vragen hebben, kunnen het beste bellen met de politie Utrecht: 0900-8844 (lokaal tarief). Wie iets heeft gezien, kan dit melden bij M (Meld Misdaad Anoniem): 0800-7000

4 reacties op Raadselachtige moord op parkeerterrein achter De Gravin

 1. Nou inderdaad, iedereen laat Jan en Alleman maar binnen, ik doe dat echt niet.
  Aanbellen zonder iets te zeggen, blijf je bij mij maar lekker voor de deur staan.
  Er wordt ook wel eens aangebeld voor ‘mn buren’ die de bel niet horen.
  Nou, dan probeer je het later nog maar een keer…

 2. Wellicht kunnen we nu wel om camera’s vragen. Ik las op internet iets over flexibele cameratoezicht, dat maakt het voor gemeentes makkelijker om ze te plaatsen. Ik weet niet met wie jullie hier contact over hebben gehad de vorige keer, misschien dat we (of ik) nogmaals contact kunnen opnemen.

 3. Misschien ook een idee voor (hopelijk niet) een volgend incident: laat niet zomaar mensen binnen met al die inbraken in het achterhoofd. Er stonden gister op de galerijen allerlei mensen die daar niets te zoeken hadden. Van nieuwsploegen tot wildvreemden.

  Heb hier ook de Mitros over gebeld, die zeiden dat dat niet hun zorg is. Politieagent aangesproken, die vroeg of er bordjes hangen met art. 461 wetboek van strafrecht. Als die er niet hangen kunnen zij ook weinig doen. Dus misschien ook een idee om hier navraag naar te doen bij de mitros. Ik kreeg nu een beetje de indruk dat als je iemand met een schroefboormachine voor je deur betrapt, je geen poot hebt om op te staan. Of heb ik die bordjes over het hoofd gezien?

  • Op wijnesteinlaan hangen die bordjes (al zijn het stickers) er wel… Alleen wel jammer dat de achterdeur daar (ook na meerdere meldingen bij Mitros) niet in het slot valt…